Wednesday 26 October 2011

С прически, грим и тъмни очила гимназистки влязоха в благоевградските училища

Признаха: 3 ч. си подбирахме тоалета, на мода вече не е голият пъп, а дълбокото деколте и 10 см ток


С прически, тоалети и грим като на модно ревю гимназистки в Благоевград събираха погледа на минувачите вчера сутринта преди откриването на новата учебна година, насрочено за 9.00 часа. Сред най-атрактивните девойки в двора на Средното общообразователно училище с изучаване на чужди езици /СОУИЧЕ/ бяха деветокласничките Катрин Иванова и Мирела Бекярска. И двете са манекенки, през 2007 г. Мирела спечели короната на “Мини мис Благоевград”, а Катрин преди два дни грабна приза “Мис Тийн Югозападна България”.
В СОУИЧЕ още няма униформи, ръководство работи по идеята и вероятно от следващата година ще се въведат. По-добре да има униформи, така няма да се чудим всяка сутрин какво да облечем, а и няма да има завист между момичетата, че другата има по-хубав тоалет, категорични са двете деветокласнички манекенки.
В 5.30 ч. сутринта станах, за да се приготвя за първия учебен ден, призна Катрин. Прическата, правена от специалисти за конкурса “Мис Югозападна България”, имаше нужда от малки корекции, докато избера точно с кои дрехи да съм, с какви обувки, докато се гримирам, минаха три часа, направи разбор на времето си гимназистката. Приятелката й Мирела пък обясни, че сутринта е правила прическата си и заради нея се наложило да стане по-рано. До тях класната им Росица Чанева изглеждаше доста делнична, въпреки че и тя бе с костюм.
Тъмните очила в класната стая ги свалям задължително, защото да си със слънчеви очила в час е знак на неуважение към учителите, обясни Катрин. Ако въведат изисквания към височината на токчетата, ще се съобразяваме, все пак училището е институция, допълни Мирела.

No comments:

Post a Comment