Thursday 27 October 2011

Хореографът на X Factor: Андреа ми дължи пари


“Измислих и сам направих хореографията за изпълнението на Андреа, с което тя се представи на връчване на музикални награди. Всичко мина перфектно, но за моя изненада известната фолк певица така и не ми плати за труда. Беше много неприятен шок за мен. Не настоявах дълго да ми се изплати дължимото, защото в този бранш не се знае кой може да й пази гърба. Не искам да си създавам проблеми. В поп фолка това е често срещано явление", оплака се един от най-добрите хореографи в България Милен Добрев.

В момента той тренира танцувалните умения на участниците в музикалното риалити X Factor. Милен е добре познат в артистичните среди и често е търсен от големите имена в шоубизнеса, за да измисля тяхното шоу на сцената.

Сред клиентите му била и Андреа, която е гадже на професионалния боксьор Кубрат Пулев.

Русата певица изпълнила перфектно танца, измислен от Милен, но след това нещо се разсеяла и не платила на хореографа за извършените услуги. Певицата не бе открита за коментар, а телефонът й постоянно даваше свободно, пише 168 часа.

"Подобно недоразумение е възможно, тъй като танцьорите в България не са защитени по никакъв начин от федерацията по танци. Обменям информацията с Америка, където е имало същите проблеми. Колегите в САЩ са се преборили за правата си. Имат си перфектни договори, плащат им се извънредни и др. Едва ли скоро ще успеем да ги стигнем в това отношение", разказва Милен.
Хореографът получава специално поздравително писмо от английския X Factor. Хвалят го за танца, който е измислил за участника в българското шоу Людмил Августинов, който се изявява с артистичния псевдоним Джейсън Брад Люис.

Той направи невероятно изпълнение във втория концерт на живо и освен с пеенето впечатли публиката с изключително разнообразни танци.

"На края на поздравителното писмо пише, че танцът, който направих за Джейсън, е достоен за MTV. Не можех да повярвам. Не мислех, че танцът е гениален, но явно простичките неща се забелязват. Засега не съм получил покана от музикалната телевизия, но нищо не се знае", казва Добрев.

No comments:

Post a Comment