Friday 4 November 2011

Данъчните пак се захванаха с чалгата

Данъчните служители са разработили нова тактика, за да хващат хитовите изпълнители в попфолка, които не си плащат данъците.

Обикновено инспекторите си поръчвали питие и ядки за своя сметка и си записвали коя попфолк звезда пее в заведението.

Обикновено инспекторите си поръчвали питие и ядки за своя сметка и си записвали коя попфолк звезда пее в заведението.

400 данъчни под прикритие обикалят хитовите чалга заведения, за да душат за укрит оборот. Бирниците си поръчват ядки и уиски за своя сметка, прибират си касовата бележка в джоба и записват в тефтер коя поп фолк звезда пее, пише "Телеграф".

След време те или техни колеги проверяват в счетоводството на заведението и в това на продуцентските компании дали участитето е отразено и е платен съответният хонорар.

Скоро на попфолк звездата Ивана беше издаден ревизионен акт, според който тя дължи 45 000 лева данъци.

Ивана ще трябва да плати на държавата над 45 000 лева данъци и лихви за свои участия от 2006 година насам на база ревизионен акт от 7 октомври 2010 г.

Това гласи решение на бургаския административен съд от 27 септември т.г. с председател - съдия Таня Евтимова.

През периода 2006 - 2008 година Ивана, която нашумя и като треньор на младите таланти в шоуто „Гласа на България", е получавала хонорари от участия за десетки хиляди левове, но не е била регистрирана по ДДС и съответно не е плащала 20% -товия налог.

Ивана беше възмутена от опитите да бъде очернено името й, като заяви, че не става въпрос за укрити данъци, а за недоглеждане.

No comments:

Post a Comment